Dienstag, 11. Oktober 2011

Recital de orgá in Codlea




Cu ocazia incheierii stagiunii de concerte, sustinute in anul 2011 la Biserica Evanghelicá Codlea, va avea loc Joi in data de 13. Octombrie orele 16, un recital de orgá sustinut de muzicianul si compozitorul Klaus Dieter Untch din Codlea. Muzicianul va prezenta compozitii noi scrise in diferite stiluri epocale: baroc, clasic, romantic si modern.



Recitalul va fi sustinut la douá instrumente. Este vorba de orga istoricá "Prause" (1783) care din cauza restaurárii, nu a putut fi cántat  deloc pentru concertele acestui an . Actuala fazá de restaurare insá permite din nou ca acest valoros instrument sá fie cántatá si ascultatá.



La al doilea instrument este vorba de orga miniaturá "Binder", un istrument construit de constructorul de orgi Herman Binder (Sibiu), care se ocupá si de restaurarea orgii "Prause" Codlea. Orga miniaturá "Binder" se aflá in Codlea in timpul restaurárii orgii  "Prause" si este o reproductie unui model prototip de orgá miniaturá din epoca renascentistá.



Comunitatea sáseascá din Codlea invitá pe toti iubitorii de muzicá, la acest eveniment deosebit. Intrarea este gratuitá iar la iesire se poate contribui cu o donatie benevolá pentru restaurarea orgii "Prause". Stagiunea concertelor din Codlea este sutinutá si sprijinitá de Ambasada Germaná Bucuresti, Asociatia Codlenilor din Germania si Farmacia Imunofarm Codlea.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen