Montag, 5. September 2011

Compozitor Codlean prezentat in Germania


Compozitie contemporaná pentru trompetá si orgá, prezentatá in Germania de un compozitor din Codlea.


Compozitorul codlean Klaus Dieter Untch este muzician bisericesc la Biserica Evanghelicá si Profesor de muzicá la Liceul Teoretic Codlea , sectia germaná. Compozitiile sale se bucurá de o reputatie foarte buná in stráinátate fiind prezentate intre timp in Germania, Elvetia, Austria, Olanda, Ungaria si Ucraina. 


SCURT PROFIL MUZICAL

Klaus Dieter Untch (*1969) a copilárit in satul Saros pe Tárnave (jud. SB) unde devenise organist la vársta de 12 ani, ca autodidact, specializándu-se pe improvizatia liberá.
La vársta de 20 de ani emigrase in Germania unde primea primele lectii de orgá de la un muzician bisericesc profesionist: Rainer Noll (Wiesbaden). Apar primele compozitii: miniaturi in stil baroc.
Sase ani mai tárziu s-a restabilit in Romania devenind organist la Fágáras si elev la Prof. Erich Türk (Cluj Napoca). Inclinatiile compozitorice se dezvoltá, prezentándu-le la concertele sale de orgá.
In anul 2000 incepe studiul orgii la Prof. Hans E. Schlandt (Brasov) si se mutá la Codlea, devenind organist titular si dirijor de cor.
Intre timp Klaus Dieter  Untch este singurul organist din tará care prezintá la repertoriul concertant doar piese proprii compuse in diferite stiluri epocale. 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen